Case

ACB Transportbanden

Meer inzicht in data en een verbeterde meetbaarheid
B2B

Door het effectief inzetten van SEA & SEO behaalde ACB Transportbanden binnen zes maanden 210 % meer organische bezoekers en 80 % meer betaalde bezoekers dan in een heel jaar.

ACB Transportbanden Horst benaderde Effecty in 2017 omdat ze online stappen wilden zetten. Uiteindelijk zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat binnen zoekmachines het meeste resultaat te behalen viel. Hierdoor is de volledige focus gelegd op zowel SEA als SEO.

“Met Effecty hebben wij een bevlogen partner voor online marketing. Met behulp van hun strategisch advies en praktische ondersteuning hebben wij van onze website een leadgenerator gemaakt.“ 

Jordy van der Sterren, Sales Manager

Uiteindelijk is de strategische overweging gemaakt om in eerste instantie in te zetten op SEA voor het behalen van zogenoemde ‘quick wins’, oftewel resultaat op korte termijn. Door het opzetten van effectieve Google Ads campagnes werden direct meer weergaven getoond en behaalde ACB een hoger CTR. De uiteindelijke kosten per conversie zijn tevens gedaald.

Naast het adverteren op zoekmachines is aandacht besteed aan het verhogen van de organische vindbaarheid van ACB Transportbanden op lange termijn. Op basis van een zoekwoordenonderzoek zijn de relevante zoektermen in kaart gebracht waar potentieel op gerankt kan worden. Hierbij is onder andere rekening gehouden met de Keyword Effectiveness Index en de fases van het AIDA-model.

Hiervoor is uiteindelijk in de daaropvolgende jaren unieke, relevante en waardevolle content geschreven waardoor de organische rankings van ACB Transportbanden als een raket omhoog zijn geschoten.

Uiteindelijk heeft dat zijn vruchten afgeworpen voor ACB Transportbanden. In de eerste zes maanden van 2020 is het aantal organische bezoekers met maar liefst 210 % gestegen ten opzichte van twaalf maanden in 2017.

Door het strategisch inzetten van SEA om resultaat op korte termijn te behalen en te investeren in duurzame content is ACB erin geslaagd om online significant te groeien. Inmiddels worden meer bezoekers aangetrokken en meer conversies behaald, terwijl minder wordt uitgegeven aan advertenties.

Ben jij benieuwd of Effecty jou ook op deze manier kan ondersteunen, waardoor jij meer resultaat boekt op korte én op lange termijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Digital Marketing experts.