Expertises

B2B

Experts bij B2B-bedrijven

Effecty heeft al vele B2B-bedrijven naar een hoger plan mogen én kunnen tillen op het gebied van hun online marketing. De B2B-sector is natuurlijk vrij breed. Wij hebben echter veel bedrijven in de maakindustrie van een verbeterde online positie kunnen voorzien. Natuurlijk staan wij open voor jouw B2B-bedrijf als jij meer resultaten wilt behalen door middel van je online marketing! B2B-bedrijven zijn in grote mate afhankelijk van hun online kanalen. Om producten en services te kunnen verkopen aan nieuwe klanten, is een goede online vindbaarheid én zichtbaarheid onmisbaar.

Onze onderscheidende aanpak

Wij zijn een strategisch digital bureau en voeren dit ook door in de online marketing aanpak van jouw B2B-bedrijf. Wij kijken naar de complete strategie en beginnen niet blindelings met campagnes. Bij het opstellen van de marketingstrategie doorlopen wij een aantal stappen.

  1. Een goede marketingstrategie begint in onze optiek altijd met het opstellen van persona’s of verbeteren van de bestaande persona’s. Wie is de doelgroep? En past deze doelgroep bij het product dat op dit moment wordt aangeboden?
  2. Daarna wordt gewerkt aan een klantgericht en inspirerend merkverhaal in combinatie met een herkenbare uitstraling in alle online uitingen: de ditigal identity.
  3. De klantreis wordt in kaart gebracht: welke stappen doorloopt de klant om bij het product of de dienst van het B2B-bedrijf uit te komen? En welke contactmomenten zijn er met deze klant? Hoe kunnen deze verbeterd worden?

Door middel van verschillende brainstormsessies, strategische bijeenkomsten en diepgaande gesprekken wordt dit strategische fundament verder uitgewerkt en verfijnd. Zo krijgen we een goed beeld van het hele concept van het bedrijf en passen hier onze verdere digital marketingstrategie op aan. Op die manier is de gehele marketingstrategie op elkaar afgestemd en volgen de verschillende stappen elkaar logisch op.

Marketing automation: dé oplossing in B2B

Wij combineren deze strategische aanpak met het inzetten van marketing automation. Door middel van deze nieuwe ontwikkeling in de digital marketingwereld wordt het voor jouw bedrijf mogelijk om marketinguitingen volledig te automatiseren én te personaliseren op basis van bepaalde acties die een individu op de website van je bedrijf onderneemt.

Marketing automation heeft verschillende voordelen voor jouw B2B-bedrijf.

  • Leads of prospects worden automatisch door de klantreis heen geholpen door de stappen te automatiseren.
  • De juiste persoon ontvangt door het gepersonaliseerde systeem de juiste content op het juiste moment.
  • Leads blijven door deze gepersonaliseerde content terugkomen naar de website en converteren uiteindelijk.

Door de inzet van marketing automation in combinatie met het strategische fundament, zijn B2B-bedrijven ontzettend tevreden wanneer ze kiezen voor deze marketing automation oplossing. Onze marketing automation expert Paul kan je alles vertellen wat je moet weten van deze relatief nieuwe ontwikkeling binnen online marketing. Daarnaast maken we altijd een programma op maat en luisteren we, net als bij het opstellen van de strategie, uitvoerig naar jou én jouw wensen.

Maak direct een afspraak

Pascal is accountmanager B2B bij Effecty en heeft al bij vele B2B-bedrijven de online marketingstrategie opgezet en bij enkelen hier zelfs verschillende marketing automation toepassingen aan toegevoegd. Heb jij met jouw B2B-bedrijf een online marketinguitdaging? Neem dan contact op met Pascal en laat je verrassen door het aantal mogelijkheden op het gebied van het opstellen van jouw online marketingstrategie en marketing automation!

B2B
Case

Recht Direct – UX onderzoek

B2B
Het inzetten van marketing automation voor betere campagnes én een minder arbeidsintensieve leadopvolging.
Case

Team Freight Forwarding

B2B
Een grote verbetering van de online aanwezigheid!
Case

Sormac

B2B
Strategisch fundament én gloednieuwe website
Case

Goorts + Coppens Advocaten

B2B
Meer inzicht in data en een verbeterde meetbaarheid
Case

ACB Transportbanden

B2B
“Daadkracht, kennis van zaken én vol van energie zijn typerende kenmerken van Effecty”
Case

Tegema