Content creation

Stand out in the digital age

Het internet staat bomvol content. Dagelijks wordt er langs miljoenen berichten, video’s en afbeeldingen gescrold. Hoe val jij als merk nog op tussen deze bergen aan output? Eigenlijk heel simpel: alleen met goede content maak je het verschil. Kwaliteit is cruciaal. Een duidelijke ontwikkeling van de afgelopen jaren is de groeiende populariteit van long formats. Goede content hoeft niet per se kort te zijn. Sterker nog, voor waardevolle, unieke of verrassende content neemt het publiek gerust de tijd.

 

Maar wat is ‘goede’ content?

Je komt tot deze kwalitatieve content door goed te luisteren, interpreteren en je te verplaatsen in de belevingswereld van je publiek. Binnen content creation gaat het om het aanbieden van relevante en waardevolle informatie. Het draait om storytelling, dé sterke kracht achter contentmarketing.

Niet alleen copywriting is daarbij belangrijk. Ook animaties, illustraties, fotografie en video bepalen hoe jij je aan de buitenwereld toont. Verschillende kanalen moeten elkaar versterken en op precies de juiste manier aansluiten. Creatieve inspanningen worden daarom gekoppeld aan strategische doelen. Zo wordt duidelijk wat je precies wil vertellen en wat het uiteindelijke doel is.

Je content zegt alles over je merk. Maar niet alleen de inhoud moet waardevol zijn, ook de verpakking dient te kloppen. Zijn je teksten goed geschreven? Is de content mooi vormgegeven en is de vorm goed hanteerbaar?

Vind je het lastig om goede content te maken? Wij helpen je graag! Van een uitgebreide contentstrategie tot het schrijven van bijzondere social mediaberichten: wij overtuigen je graag met woorden en beelden.