Big Data: omarmen of de hakken in het zand zetten?

We vallen in deze blog maar gewoon meteen met de deur in huis… Eigenlijk is het fenomeen Big Data niets anders dan dat wat de smartphone zo’n 20 jaar geleden was: nieuw, onbekend, beangstigend en iets waar we dan ook echt geen gebruik van gaan maken! En uiteraard zijn we voet bij stuk blijven houden, we maken helemaal geen gebruik van een smartphone.

 

 

In het kort… We vertellen je graag wat meer over Big Data en de voordelen om het in te zetten.
Big Data is een verzameling van informatie en gegevens via datasets. Data wordt verzameld via apparatuur, zoals je smartphone en tablet. Deze data wordt geanalyseerd door bedrijven via Google of andere systemen en wordt vervolgens ingezet voor uiteenlopende doeleinden. Wij gebruiken als voorbeeld altijd de jaarlijks terugkerende griepepidemie die zich verspreidt door het land. Deze epidemie zwermt gelijktijdig ook rond op internet, omdat er flink gezocht wordt naar o.a. symptomen en oplossingen. Kun je nagaan wat een waardevolle info je kunt krijgen over de griepgolf wanneer deze data alleen al gefilterd wordt per provincie; van het complete landelijke verloop tot het gebruik van de meest effectieve neusspray.

 

Effecty kan jouw organisatie helpen door middel van Big Data!
De reis die bezoekers maken op een website wordt grondig gevolgd, geanalyseerd en vervolgens omgezet in passende content en wegen die besurft kunnen worden. Big Data is namelijk de bepalende factor bij onze werkzaamheden voor de klant. Wij zijn écht een online (data gedreven) performance marketingbureau en data is daarbij cruciaal om aan de wens van de klant te kunnen voldoen.

 

Een mooi voorbeeld hierbij is dat wij doormiddel van Big Data complete (data gedreven) klantreizen kunnen uitwerken. Wij zijn door de informatie van de huidige klantreis, die door Big Data inzichtelijk wordt gemaakt, in staat om sneller én efficiënter naar een optimale klantreis toe te werken. Aangezien wij weten met welk type klanten we te maken hebben, wat deze klanten verwachten én hetgeen onze opdrachtgever/klant wil bereiken ten opzichte van zijn/haar klant, kunnen we hier maximaal op inspelen. De komende tijd gaan wij onze inzichten van de Big Data Expo aan de hand van een aantal topics met jullie delen.

 

 

Go or no go?
Wij geloven dat Big Data enorm kan helpen in het optimaliseren van (online) marketingprocessen. Dit resulteert vervolgens in een doelgerichte klantreis voor bezoekers en versnelt het aankoopproces. Terugkomend op de smartphone die twee decennia geleden in haar kinderschoenen stond en gewantrouwd werd, nu is Big Data haar opmars aan het maken en roept het vragen op.

 

Durf jij deze vernieuwingsslag aan en zoek je een gedegen partner om koers te varen? Kom dan eens op de koffie. We maken graag kennis met je! Twijfel je nog over Big Data? Denk dan nog eens aan die smartphone die we tegen gaan houden.

 


 

Wij hebben de koffie voor je klaar staan

Effecty adviseert en ondersteunt je bij elke stap. We verbeteren de gebruikservaring, zorgen voor meer bezoekers en we verhogen jouw omzet. Kom eens op de koffie en we vertellen je graag meer!

Je gegevens

Direct contact