Responsive Search Ads

Responsive; een term die al een tijdje bestaat, maar ook in 2019 nog steeds actueel is. Een responsive website, responsive display ads, responsive designs voor je nieuwsbrieven, het kan niet responsive genoeg zijn. En Google gaat vrolijk verder waar we gebleven zijn, want sinds kort hebben ze een nieuw advertentieformat uitgerold, namelijk Responsive Search Ads. Al bevinden deze zich op dit moment nog in de bètafase. Google doet hier een poging de creativiteit van een adverteerder te koppelen aan machine learning. Met deze ingrediënten wil Google ervoor zorgen dat de gebruiker ten allen tijde de meest relevante en waardevolle advertentie te zien krijgt voor zijn zoekopdracht.

 

Zoals al aangegeven wil Google middels deze nieuwe advertentieformat een hogere advertentierelevantie realiseren. Een Responsive Search Ad wordt namelijk aangedreven door Google zijn machine learning algoritme. De adverteerder krijgt de mogelijkheid om 15 verschillende koppen en 4 verschillende beschrijvingen te maken.

 

 

Vervolgens test het machine learning algoritme van Google deze opgegeven koppen en beschrijvingen om te bepalen welke combinaties het beste werken voor een bepaalde zoekopdracht. Je zou in feite kunnen zeggen dat Google hiermee het A/B testen uit handen neemt, maar daarnaast voert Google dit direct uit op een grotere schaal dan enkel een A- en B-variant. Middels de 15 verschillende koppen en 4 verschillende beschrijvingen zijn er namelijk legio combinaties te maken. De resultaten uit deze test vormen uiteindelijk de basis voor Google om automatisch te optimaliseren op basis van data. Het machine learning algoritme geeft de advertenties namelijk weer op basis van de best presterende combinaties.

 

Responsive Search Ads heeft 4 grote voordelen:

 • Bespaart tijd
  Het A/B testen wordt je letterlijk uit de hand genomen door Google’s algoritme. Des te meer koppen en beschrijvingen je opgeeft, des te meer het algoritme voor je test.
 • Betere prestaties van advertentiegroepen mogelijk
  Met de Responsive Search Ads kun je in verschillende veilingen tegelijk concurreren, dit kan ervoor zorgen dat je meer klikken en conversies ontvangt dan de reguliere expanded text ads.
 • Flexibele advertenties
  De Responsive Search Ads worden automatisch aangepast aan de verschillende apparaten.
 • Een groter bereik
  Door de grote diversiteit in koppen en beschrijvingen is het voor de advertentie mogelijk om mee te doen aan meerdere veilingen. Ze zullen dus ook de mogelijkheid bevatten om aanzienlijk meer mensen bereiken.

 

Al met al een zeer interessante ontwikkeling voor zoekmachine adverteren. Aangezien deze optie in de bètafase zit kunnen we nog geen definitieve conclusies trekken. Nieuwsgierig geraakt? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wij hebben de koffie voor je klaar staan

Effecty adviseert en ondersteunt je bij elke stap. We verbeteren de gebruikservaring, zorgen voor meer bezoekers en we verhogen jouw omzet. Kom eens op de koffie en we vertellen je graag meer!

Je gegevens

Direct contact